POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty - Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipniku

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Siedziba OPS Lipnik

POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty

Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipniku [nazwa OPL] z terenu województwa Świętokrzyskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Tarnobrzegu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – sierpień 2021.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
• skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 179 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Świętokrzyskiego
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 9757,08 ton żywności;
o 1569 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;

W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 179 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszą
◦ żywieniowo dietetycznych - 1 spotkań dla 11 uczestników